Weet wat er leeft
NIEUWS
Dr. Wim Maenhoudt

AUGUSTUS 2022

Dr. Wim Maenhoudt start vanaf 1 augustus 2022 als staflid op de dienst neurochirurgie. Na zijn studies geneeskunde aan de KU Leuven, startte hij de specialisatie neurochirurgie met stages in UZ Gent en AZ Delta. Daarnaast volgde dr. Maenhoudt nog een bijkomende opleiding op vlak van neuroradiologie en een fellowship complexe spinale neurochirurgie in Rijsel. Dr. Maenhoudt zal werkzaam zijn op campus Rumbeke en zal zich toeleggen op het gebruik en het verder implementeren van geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals fluorescentie en peroperatieve echografie.

15de wereldcongres  van de International Neuromodulation Society (INS) in  Barcelona

21 MEI 2022 - 26 MEI 2022

Dokter Olivier Van Damme nam van 21 - 26 mei deel aan het 15de wereldcongres  van de International Neuromodulation Society (INS) in  Barcelona.

Op dit congres werden de nieuwste innovaties op vlak van spinale en cerebrale stimulatie technieken gepresenteerd .

Hands-on course skull base surgery van de EANS in Dusseldorf

5 MEI 2022 - 07 MEI 2022

Dr. Du Four, Dr. Maenhoudt en Dr. Vanhauwaert namen deel aan de hands-on course skull base surgery van de EANS in Dusseldorf van 5 tot 7 mei 2022.

Dr. Stephanie Du Four

1 NOVEMBER 2021

Dr. Stephanie Du Four start op 1 November als nieuw staflid op de dienst neurochirurgie van het AZ Delta. Na haar opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel begon ze haar opleiding neurochirurgie met een doctoraat in de neuro-oncologie. Vervolgens werkte ze haar opleiding als neurochirurg af aan het UZ Brussel. Tijdens haar residentschap ontwikkelde ze naast de neuro-oncologie een bijzondere interesse in de pediatrische neurochirurgie. Ze volgde eveneens een bijkomende opleiding neuro-monitoring. Dr. Du Four zal als neurochirurg werkzaam zijn in het AZ Delta campus Rumbeke en op donderdag op de campus Menen.

 

Link introductie interview met dokter Stephanie Du Four: https://youtu.be/ZDjQxkKJ2gw

 

Nieuwe locatie AZ Delta

8 JUNI 2020

Maandag 8 juni starten de raadplegingen neurochirurgie AZ Delta op de nieuwe campus in Rumbeke. Het secretariaat is er helemaal klaar voor. Dank voor de vlotte verhuis!

Eurospine congres in Helsinki

15-19 oktober 2019

Dr. Van Lerbeirghe nam deel aan het Eurospine congres in Helsinki van 15 tot 19 oktober.
Improving targeting accuracy in the treatment of secundary dystonia with DBS of GPi
INTERNATIONAL DBS ACADEMY

26-28 SEPTEMBER 2018

Dr. Van Damme nam deel aan International Dbs academy: “Roundtable discussion with international dbs experts about advancements in dbs therapy” in London.

NIEUWE CONSULTATIES DR. VANDAMME

2 JULI 2018

Dr. Olivier Van Damme zal vanaf 1/9 elke week consultaties doen in Torhout op vrijdagnamiddag.

Raadpleging Dr. Olivier Van Damme

20 februari 2018

Dr. Olivier Van Damme start op vrijdagnamiddag 4 mei met raadplegingen in campus Torhout:
van 14u-17u, 1 week op 2.

 

Neuro-oncology AZ Delta next level

8-10 november 2017

Neuro-oncology AZ Delta next level. Dr. Olivier Van Damme en dr. Dimitri Vanhauwaert (neurochirurgie) en Dr. Ann Tieleman (neuro-radiologie) namen deel aan de advanced course 'Glioma Imaging' in Milaan.

Deelname Eurospine

11-13 oktober 2017

Dr. Kesteloot nam deel aan Eurospine in Dublin.

Bekendmaking resultaten 5 jaar radiochirurgie AZ Delta

21 maart 2017

Bekendmaking resultaten 5 jaar radiochirurgie AZ Delta in deltaplus magazine.

Symposium multidisciplinair stroke-team

23 februari 2017

Symposium multidisciplinair stroke-team van AZ Delta in VIVES.

Twitter

14 januari 2017

De dienst Neurochirurgie is op Twitter te volgen via @NeurochAZDelta. Dr. Couvreur is op Twitter te volgen via @Couvreur Tim.

Benoeming diensthoofd

1 januari 2017

Dr. Van Damme wordt benoemd tot nieuw diensthoofd neurochirurgie.

18-19 november 2016

Dr. Van Damme en Dr. Couvreur nemen deel aan "Brussels International Spine Symposium : Controversies in the treatment of spinal disorders"

 

Deelname jaarlijks congres European Association of Neuro-Oncology

12 oktober 2016

Dr. Couvreur neemt deel aan het jaarlijks congres van de European Association of Neuro-Oncology.

Deelname Spineweek Singapore.

16-20 mei 2016

Dr. Gregory Kesteloot neemt deel aan Spineweek Singapore.

 

Bezoeken van Medtronic headquarters

21-22 maart 2016

Dr. O. Van Damme en Dr. D. Vanhauwaert bezoeken Medtronic headquarters in Tolochenaz, Zwitserland om kennis te maken met O-arm en andere innovaties in neurochirurgie

KWALITEITSINDICATOREN BEHANDELING HERSENTUMOREN

Juni 2022

Kwaliteitsmonitoring is een belangrijke voorwaarde om de beste zorg voor elke patiënt in kaart te brengen en te blijven verbeteren. Dr. Dimitri Vanhauwaert, neurochirurg in campus Rumbeke, stelde een reeks kwaliteitsindicatoren op voor de behandeling van gliomen, het meest voorkomende soort hersentumoren. Tot nu toe waren er, ook internationaal, weinig kwaliteitsindicatoren beschikbaar om de zorg voor patiënten met gliomen te onderzoeken. De gepubliceerde lijst bevat indicatoren voor diagnose, behandeling, follow-up en overleving.

Het volledige artikel kunt u terugvinden via: NEUROCHIRURGIE - AZ DELTA+24 .

Cursus 'advanced endoscopic skull base surgery'

18 MEI 2022 - 21 MEI 2022

Dr. Vanhauwaert nam van 18 tot 21 mei deel aan de cursus 'advanced endoscopic skull base surgery' in Columbus, Ohio samen met dr. De Medts van de dienst neus-keel-oorziekten. Lectures en hands-on workshop in de Ohio State University hospitals.

Masters debat over diepe hersenstimulatie innovaties

30 november 2021 - 01 december 2021

Dr. Van Damme nam deel aan een masters debat over diepe hersenstimulatie innovaties in Parijs.

Deep brain stimulation

18 mei 2021

Wat is DBS en welke patiënten komen in aanmerking? AZ Delta heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van elektrodes in de hersenen. Vroeger onder lokale verdoving, dankzij nieuwe technieken kan het ook onder volledige verdoving. Meer comfort voor de patiënt.

Klik op deze link voor meer informatie. 

O-arm

7 november 2019

Sedert kort wordt bij de stereotactische implantatie van diepe hersenstimulatie ( dbs ) voor behandeling van bewegingsstoornissen gebruik gemaakt van de O-arm. Dit is een intra - operatieve CT scanner die ervoor zorgt dat de procedure accurater en efficiënter kan worden verricht. De patiënt moet tijdens de ingreep ook niet meer verplaatst worden naar de afdeling radiologie voor het nemen van een CT-scan. Implementatie van deze techniek illustreert hoe de neurochirurgen steeds op zoek gaan naar de nieuwste technologieën om de ingrepen veiliger en accurater te maken.
Dr. Jeroen Van Lerbeirghe

19 oktober 2019

Vanaf 1 november komt Dr Jeroen Van Lerbeirghe de dienst neurochirurgie versterken. Dr. Van Lerbeirghe volgde zijn opleiding neurochirurgie in het UZ Gent, in AZ Delta en in het ZOL in Genk. Hij volgde bijkomende stages in Little Rock in de Verenigde Staten bij prof. Kristh  en in Rijsel bij prof. Assaker. Hij legt zich toe op alle facetten van de neurochirurgie en heeft een bijzondere interesse in neuro-oncologie en wervelzuilchirurgie, waaronder traumatische en oncologische wervelzuil aandoeningen. Dr Van Lerbeirghe zal in Roeselare raadpleging houden in de Wilgenstraat en de Bruggesteenweg en zal ook in het Jan Yperman actief zijn voor zowel raadpleging als heelkundige ingrepen.
BEZOEK: QUEENSQUARE NATIONAL HOSPITAL

29-30 NOVEMBER 2018

Bezoek van dienst neurologie en neurochirurgie aan Queensquare National Hospital for Neurology and Neurosurgery, London. In kader van diepe hersenstimulatie.

CONGRES: ESSFN IN EDINBURGH

17-18 SEPTEMBER 2018

Dr. Van Damme nam deel aan XXIII congress of the European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (ESSFN) Edinburgh in United Kingdom.

Vacature neurochirurg

27 februari 2018

> VACATURE NEUROCHIRURG

Wegens toenemende activiteit zijn we op zoek naar een bijkomende STAFLID NEUROCHIRUGIE  met brede algemene neurochirurgische basis en interesse. Ervaring in spinale heelkunde is vereiste. Bijzondere subspecialisatie is een pluspunt. U zal deel uitmaken van een dynamische associatie met 5 neurochirurgen, in een dienst waar quasi alle facetten van de neurochirurgie aan bod komen. In functie van de groei in de toekomst mogelijk verdere groei naar 6 stafleden. Er is activiteit in verschillende campi:  Roeselare, Ieper, Torhout, Menen, waarbij de complexere chirurgie gecentraliseerd wordt. Start vanaf 1/9/2018, maar uiteraard bespreekbaar.

Graag cv richten aan Dr. Olivier Van Damme, diensthoofd neurochirurgie en Dr. Ludo Marcelis, medisch directeur AZ Delta. (olivier.vandamme@azdelta.be en ludo.marcelis@azdelta.be)

De volledige vacature vindt u hier.

 

> VACATURE ASSISTENT OF RESIDENT NEUROCHIRURG

We zijn op zoek naar een Assistent of resident neurochirurgie voor de periode augustus 2018 tem juli 2019. Zowel ASO als assistenten niet in opleiding met interesse voor neurochirurgie zijn welkom.

 

Graag uw kandidatuur richten aan Dr. Dimitri Vanhauwaert, stagemeester neurochirurgie AZ Delta en Dr. Olivier van Damme, diensthoofd neurochirurgie. (dimitri.vanhauwaert@azdelta.be en olivier.vandamme@azdelta.be)

 

De volledige vacature vindt u hier.

Afscheidssymposium

7 december 2017

Afscheidssymposium naar aanleiding van pensioen Dr. Marc Deruytter: voormalig diensthoofd neurochirurgie en pionier in dieper hersenstimulatie

 

 

 

 

Advanced course future techniques in brain stimulation

12-13 oktober 2017

Dr. O. Van Damme en Stijn Van Damme namen deel aan advanced course future techniques in brain stimulation in Grenoble.

EANS congres in Venetië.

1-5 oktober 2017

Dr. Couvreur en Dr. Vanhauwaert namen deel aan het EANS congres in Venetië.

 

Dr. Couvreur krijgt prestigieuze titel

11 maart 2017

Dr. Couvreur krijgt als eerste Belgische neurochirurg de prestigieuze titel “Fellow of the European Board of Neurological Surgery”.

Deelname Dr. Couvreur

12 februari 2017

Dr. Couvreur neemt deel aan het International Symposium on Neurovascular and Neurosurgical Disorders in Abu Dhabi.

Avondsymposium

12 januari 2017

AZ delta organiseert een avondsymposium over multidisciplinaire behandeling van hersentumoren.

AZ Delta magazine verschijnt

1 december 2016

In het AZ Delta magazine verschijnt een artikel over de techniek van diepe hersenstimulatie. Een neurochirurgische techniek waar onze dienst met Dr. Deruytter een pionier was en waar we nog steeds een referentiecentrum voor zijn. Het artikel kan u hier lezen.

Deelname NASS-congres

26-29 oktober 2016

Dr. Kesteloot neemt deel aan het NASS-congres ( North American Spine Society) in Boston.

Deelname "5th annual world course in advanced techniques in neurosurgical oncology congres

22-26 juni 2016

Dr. Van Damme en Dr. Vanhauwaert nemen deel aan de "5th annual world course in advanced techniques in neurosurgical oncology congres" in London van 22 tot 26 juni 2016.  . Update on : brain mapping, awake craniotomy, low and high grade glioma, molecular markers in glioma, fluorescence guided surgery, microsurgicale anatomy,...

 

Deelname First International Brain Mapping Course'

28-29 april 2016

Dr. Couvreur en Dr. Vanhauwaert nemen deel aan 'First International Brain Mapping Course' in Chicago om zich verder te verdiepen in de techniek van wakkere hersentumorchirurgie.

Deelname evenementen

10-11 maart 2016

Dr. M.J. Deruytter , Dr. T. Couvreur, Dr. G. Kesteloot nemen deel aan 1st Benelux Sagittal Balance Course in Brussel

Dr. Vanhauwaert neemt deel aan cursus 'Optimized Resection Of Intracranial Tumors ' in  Düsseldorf University Hospital

LOCATIES

AZ Delta Rumbeke, Deltalaan 1 |
+ 32 51 23 74 46

AZ Delta Roeselare, Brugsesteenweg 90 |
+ 32 51 23 69 80

AZ Delta Menen, Oude Leielaan 6 |
+ 32 51 23 74 46

AZ Delta Torhout, Sint-Rembertlaan 21 |
+ 32 51 23 74 46

Jan Yperman, Briekestraat 12 |
+ 32 57 35 73 45


ONZE ARTSEN
Dr. Olivier Van Damme (diensthoofd)
Dr. Dimitri Vanhauwaert
Dr. Jeroen Van Lerbeirghe
Dr. Stephanie Du Four
Dr. Wim Maenhoudt
Privacy beleid | © impressionant | 2019